Monday, 24 March 2014

Menangis Tidak Siapa Tahu #RIPMH370

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

TRAGEDI MH370
KENANGAN ABADI


#Speechless

Ketika penuh menghayati setiap baris tutur kata yang dilafazkan oleh Perdana Menteri semasa Press Confrence, hati betul-betul bagai direntap. Allah je yang tahu betapa sedihnya rasa. Kehilangan yang dirasa setelah sekian lama berharap keajaiban berlaku tatkala mengenang MH370.


"@NajibRazak: With deep sadness and regret I must inform you that, according to this new data. flight #MH370 ended in the southern Indian Ocean."



Terima kasih semua yang terlibat secara langsung dalam operasi SAR ini.

AL-FATIHAH

Tuesday, 18 March 2014

#MH370 Kekal Di Hati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Doa dan harapan tanpa henti, semoga khabar darimu dapat kami dengari.



Monday, 17 March 2014

Mama Bekalkan Nasi Lemak

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Alhamdulillah, kenyang dapat makan nasi lemak sedap pagi ni. Hari ni mama bekalkan nasi lemak yang banyak untuk jamu pada semua opismate. Semua cakap sedap plus sambal pedas yang padu katanya. hiii~!!
Kenyang sampai rasa mengantuk, terlebih makan pula...hiks~!

Bila mama masak nasi lemak ni?
Semalam balik keje bau sambal tumis...
"Buat apa ni mama?" "Buat nasi lemak, esok bawa gi opis" wow!! huhu...
Pukul 4 pagi terjaga bunyi blender... "Buat apa ni mama pagi2 masak..." "Blender santan, nak masak nasi..."
Ouhh... ok, sambung tido. Bukan xnak tolong tapi tadi dah jengah ke dapur jap ok lah. sebab nanti 630 pagi nak bangun dah.

Berbekalkan bekal yang dibawa..gagah menuju ke Opis. Alhamdulillah...semua kenyang. Semoga murah rezeki lah mama sebab berkorban masa masakkan nasi lemak. Sayang mama...^_^

Jumpa lagi @ next entry~!!!=)

Lamanyer Tak Update BLOG?

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera..

Haahhh???

Tajuk tu nak impress betapa lamanya blog saya ni x berupdate. Last update 2012 dan sekarang dah 2014. Dua tahun? sekejap je masa berlalu kan..? Ikutkan hati memng nak update blog selalu, tak tahu lah sedang mengalami kes malas atau sibuk bebenor.

Kalau blog ni boleh jadi medium untuk saya bersembang aka monolog, ok lah. Sama macam kita cakap dalam hati. Cuma bezanya, saya boleh review balik, apalah yang saya dok fikir sebelum ni. Huhu...

Haih..macam-macm nak share ngan blog ni.. macam sembang mak Jemah. tapi nak menaip pun tertypo-typo.. macam mana? Zzz... Sikit-sikit nak comel-comelkan blog ni. Bila buka je terasa macam masuk dunia baru gittuew...

Oklah, sampai sini je nak write up. Sebenarnya ada keje nak buat. Saje buka blog ni then perasan nak up entry tu ada. Tahniah Nad!^_^  Lepas ni kalau banyak entry semua mood throwback..almaklumlah.. :)

Jumpa lagi @ next entry~!!!=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...