Monday, 24 March 2014

Menangis Tidak Siapa Tahu #RIPMH370

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

TRAGEDI MH370
KENANGAN ABADI


#Speechless

Ketika penuh menghayati setiap baris tutur kata yang dilafazkan oleh Perdana Menteri semasa Press Confrence, hati betul-betul bagai direntap. Allah je yang tahu betapa sedihnya rasa. Kehilangan yang dirasa setelah sekian lama berharap keajaiban berlaku tatkala mengenang MH370.


"@NajibRazak: With deep sadness and regret I must inform you that, according to this new data. flight #MH370 ended in the southern Indian Ocean."



Terima kasih semua yang terlibat secara langsung dalam operasi SAR ini.

AL-FATIHAH

Tuesday, 18 March 2014

#MH370 Kekal Di Hati

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Doa dan harapan tanpa henti, semoga khabar darimu dapat kami dengari.



Monday, 17 March 2014

Mama Bekalkan Nasi Lemak

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Alhamdulillah, kenyang dapat makan nasi lemak sedap pagi ni. Hari ni mama bekalkan nasi lemak yang banyak untuk jamu pada semua opismate. Semua cakap sedap plus sambal pedas yang padu katanya. hiii~!!
Kenyang sampai rasa mengantuk, terlebih makan pula...hiks~!

Bila mama masak nasi lemak ni?
Semalam balik keje bau sambal tumis...
"Buat apa ni mama?" "Buat nasi lemak, esok bawa gi opis" wow!! huhu...
Pukul 4 pagi terjaga bunyi blender... "Buat apa ni mama pagi2 masak..." "Blender santan, nak masak nasi..."
Ouhh... ok, sambung tido. Bukan xnak tolong tapi tadi dah jengah ke dapur jap ok lah. sebab nanti 630 pagi nak bangun dah.

Berbekalkan bekal yang dibawa..gagah menuju ke Opis. Alhamdulillah...semua kenyang. Semoga murah rezeki lah mama sebab berkorban masa masakkan nasi lemak. Sayang mama...^_^

Jumpa lagi @ next entry~!!!=)

Lamanyer Tak Update BLOG?

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera..

Haahhh???

Tajuk tu nak impress betapa lamanya blog saya ni x berupdate. Last update 2012 dan sekarang dah 2014. Dua tahun? sekejap je masa berlalu kan..? Ikutkan hati memng nak update blog selalu, tak tahu lah sedang mengalami kes malas atau sibuk bebenor.

Kalau blog ni boleh jadi medium untuk saya bersembang aka monolog, ok lah. Sama macam kita cakap dalam hati. Cuma bezanya, saya boleh review balik, apalah yang saya dok fikir sebelum ni. Huhu...

Haih..macam-macm nak share ngan blog ni.. macam sembang mak Jemah. tapi nak menaip pun tertypo-typo.. macam mana? Zzz... Sikit-sikit nak comel-comelkan blog ni. Bila buka je terasa macam masuk dunia baru gittuew...

Oklah, sampai sini je nak write up. Sebenarnya ada keje nak buat. Saje buka blog ni then perasan nak up entry tu ada. Tahniah Nad!^_^  Lepas ni kalau banyak entry semua mood throwback..almaklumlah.. :)

Jumpa lagi @ next entry~!!!=)

Tuesday, 12 June 2012

Sahabat JMK...I will miss you olz~

Assalamualaikum

Emm, walau dah tamat tapi masih teringat. Hari ni baru je submit laporasn Exco kat Penasihat, Puan Amrah. Details ada yang tak ingat, terutama bab budget semua program. Maka dengan rajinnya, g lah turun kat foyer JMK (tempat segala-galanya) nak amik file Ecxo. File xde.., emm,mestilah dah ada dalam simpanan Exco baru. its ok la.. just nak story, sedeyh masuk bilik JMK. Suasana sunyi, yang ada muka-muka baru (kenal je) ngah discussion. Tu lah, time jadi JMK, malas nak turun foyer, dah jadi mantan sibuk nak sedih. Okbai.


Ni gambar masa mula-mula dilantik. Ingat lagi, time tu CikNaddy je tak amik gambar sebab tak sihat. dok bilik tak turun. Tapi disebabkan penting n ni last session, so turun jugak la. Kejap je pun. One snap n "bye semua, naik dulu". 

"Puas hati tak? ke nak amik lagi sekali?" Omar, Exco PDI
"Ok je lah..nad malas dah ni, xlarat nak naik." me...

Bila dah siap, hah~!!! nape lah tak amik banyak2 kali. Ni comel sangat. Hihi...=p, 

wif syida n nana nera...=)

kawan2 yang rapat juga. Gado2 pun ada. hehe.. Syida, kak illah n dayah. yayy~!!!

My dear sis, ujung sekali tu..mekna, =)

Ni antara permainan yang pernah kami main. For sure lah seronok...=D

K, kepada JMK yang menyambung perjuangan kami, selamat berbakti dan bertugas diucapkan. dan kepada sahabat2 semester 6 yang akan berpraktikum, selamat berpraktikum (ucapan untuk diri sendiri juga) dan jumpa lagi di sem 8. Maju JMK untuk KAB. 

Our Logo 4 Our Exco


Terima kasih semua atas kenangan yang dikongsikan bersama.
Ikhlas dari Mantan Exco Perpaduan & Integrasi, JMK KAB sesi 2011/2012

Jumpa lagi @ next entry~!!!=)

Tuesday, 5 June 2012

Tahniah Cik Naddy~!!! Tamat Killer Paper rini.

Assalamualaikum...

Hyep..rini baru je habis jawab exam, killer paper. T_T.Semalam tulis Managerial Accounting, sekali tengok kertas soalan, Management Accounting lar. Pagi-pagi lagi dah call mama, minta restu. Biasalah sebelum nak g exam kan. Lepas segala aduan diluahkan tentang kerisauan yang amat sangat. "Tak baca buku ker?" Oh mama, itu biasa kerana apa2 pun memang mama akan salahkanCik Naddy. Peringatan, kan dah diam tak tau nak jawab ape. 

Seperti yang semua sedia maklum, sesiapa yang menduduki bilik peperiksaan B03-1-BK02 akan ditukarkan ke Blok 9, PULAMI (Pusat Latihan Mengajar dan Industri) @ kampus baru. Tahu Blok 9, tapi tak yakin. Biasa pergi PULAMI urusan praktikum dekat Bangunan Canselori @ kampus lama. Kalau tersalah naik transport, memang naya. Jarak kampus baru dan kampus lama ibarat sepinggan nasi gorang panas + 2 cawan fresh oren. Kalau Cik Naddy ada motorsikal, its ok la. 

Simple tapi kenyang dan sedap. Jamuan blok E tempat Cik Naddy stay

Emm, dengan tenang dan confident, jumpalah kawan2 yang biasa jumpa dalam kelas. Sembang2 + baca2. Pelbagai cerita. Paling tak boleh nak terima bila ada yang kata ni paper last dia. Erggg~!!! it is unFAIR. Takwim holiday mula dulu. Sebelum exam semua pegang nota slide + buku tebal + nota sendiri warna warni dll. "Apalah yang dorang baca ni....

Nak tau tak apa jadi dalam dewan exam tadi? "Sila offkan talifon, jangan ada yang berjoget pula..." Ok, takde sape yang bangun dari tempat duduk. Exam bermula dengan lafaz "Bismillahirrohmanirrohim..." _____ Dan akhirnya... ada juga fon berbunyi.~!! Memang naya. yang pasti bukan myfon. Sukar dikesan nada deringnya, tapi bunyi satu bilik dengar. Sorang bangun,..bukan. Next bangun...bukan. Ok dah silent. Bunyi lagi?? xde sape bangun. Pengawas pun seperti mencari harta karun, nah dapat pun hanset tu. Hahahaha...kakak yang dok belakang sekali punyer. Xdengar la tu..

2 jam 30 minit, exam paper account memang tak rasa la. Kerana terlalu fokus nak men'settle'kan masalah2 yang dihadapi syarikat2 besar, Ok masa tamat. Fuhh~!!! Harap gorengan tadi bisa menambat selera pensyarahKu.=)

Next paper 13hb 6 2012.  9am @ kampus baru. Seperti yang Cik Naddy cakap, nak balik dan nak makan kepci~!! Sayonara...bye2~!!! 

JOM PULANG HOMETOWN

3pm from KAB---> KTM ---> KL Sentral ---> Taman Melati, umah (LRT) ---> KLCC ---> KFC~!!!!



Jumpa lagi @ next entry~!!!=)

Demam Peperiksaan dengan gangguan ketagih FB dan Twitter~!!


Assalamualaikum...


Hai semua...masing2 pasti sibuk dengan hal masing2..
Yelah, jaga hal orang bukan nyer orang suka. "Jangan jaga tepi kain orang" Tetapi tak salah nak amik berat.. caring..<3 =)

Hari ni Cik Naddy bizi asyik study, tapi masih layan Asyik.TV. Bila dah dapat access tenet, ginilah jadinya. addicted. Rini 5hb 6 2012, esok 2nd paper exam. Managerial Accounting, 6hb 6 2012 9am @ kampus baru., Cik Naddy tak pernah ada kelas kat kampus baru. Semalam exam sesat gak cari bilik peperiksaan, "tak tanya sesat jalan", so Cik Naddy tanya la kekawan yang terjumpa dalam bas. Sekarang dah tahu, lau kawan2 nak datang Kampus Baru UPSI, Cik Naddy leyh jadi tourist guider,

Petang-petang ni, housemate ada yang g jogging. Tapi Cik Naddy ni malas sikit, tambah pula esok ada paper, konon nak study la. So, untuk hilangkan boring, Cik Naddy wat la Tea O panas cicah biskut kering. Sedap~!!!

Meja study + meja makan + meja tonton TV


Hari2 mama Cik Naddy akan call, tak pun msg. confirm~! Paling pagi subuh...waa..ngantuk la mama. Hari ni mama msg cakap pasal baju raya. wah~!! tapi mama nak beli jubah. hohoho...Cik Naddy tak pernah / lama dah tak pakai jubah. ni nak raya aidilfitri o raya haji? emm, jubah Dubai tu lawa tak? kalau nak, Cik Naddy nak jubah yang kilat2 ada batu Swarovski. Lip Lap Lip Lap la raya ni...=)

Tau tak rini Cik Naddy rajim, Ngah2 study rasa panas sangat. upenyer kipas dah penuh habuk. tak larat nak pusing. Cik Naddy pun cari kain buruk, panjat dan lap. laju~!!! tapi tu lah...mata jadi mengantuk. kedinginan yang amat best. huhu.

Ok la, sakit kepala dah ni... t kita sambung citer lagi. Esok pagi exam, petang tu rasa nak balik. Cik Naddy nak makan Kepci. Nyammm~!!!

My Favourite menu

Jumpa lagi @ next entry~!!!=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...